Is een toner noodzakelijk?

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Is een toner noodzakelijk?

Kan Max Verstappen wereldkampioen worden zonder brandstof? Een no brainer. En dat geldt ook voor andere vragen als; Kan je koffie zetten met een Nespresso apparaat zonder cupjes? Kan een scheer apparaat zonder mesjes scheren? Kan een wasmachine wassen zonder wasmiddel? Iedere technologisch apparaat of voertuig met verbruiksmaterialen of brandstof kan alleen functioneren en presteren met de juiste middelen om de motor te voeden. Datzelfde geldt voor de printer. Een printer heeft als brandstof toner en of inkt. En dus kan je concluderen dat het antwoord op de vraag is toner noodzakelijk is een volmondig Ja is. Waarom is een toner noodzakelijk? En in welke situaties voel je de pijn als je geen toner meer hebt?

Kan Max Verstappen wereldkampioen worden zonder brandstof? Een no brainer. En dat geldt ook voor andere vragen als; Kan je koffie zetten met een Nespresso apparaat zonder cupjes? Kan een scheer apparaat zonder mesjes scheren? Kan een wasmachine wassen zonder wasmiddel? Iedere technologisch apparaat of voertuig met verbruiksmaterialen of brandstof kan alleen functioneren en presteren met de juiste middelen om de motor te voeden. Datzelfde geldt voor de printer. Een printer heeft als brandstof toner en of inkt. En dus kan je concluderen dat het antwoord op de vraag is toner necessary een volmondig Ja is.

Waarom is toner necessary? En in welke situaties voel je de pijn als je geen toner meer hebt?

Waarom is een toner noodzakelijk?

Zoals al beschreven in de inleiding, toner is de brandstof voor de printer. Toner bepaalt de leesbaarheid en houdbaarheid van het eindresultaat de print. En zorgt voor de vereeuwiging van het document voor de lange termijn. Een geprint document gaat langer mee dan een mensenleven en herbergt zo belangrijke historische en ook juridische waarde. In den beginne was er alleen zwarte toner. Tegenwoordig zijn de meerderheid van verkochte printers, printers die in kleur kunnen printen. En dan zijn er niet een maar zelfs vier toners nodig. En is toner necessary nog belangrijker. Voor de printer maar ook voor de gebruiker en of eigenaar. Want op het moment dat je zonder toner raakt voel je pas de pijn van het gemis en het niet kunnen printen. Iedereen die dit heeft meegemaakt of iedereen die wel eens zonder benzine langs de kant van de weg heeft gestaan kent dit gevoel.

is een toner noodzakelijk? Wanneer voel je de pijn als je zonder toner zit?

Als einde dag de post de deur uit moet. Je hebt een belangrijke presentatie. Je hebt een betaald rapport gecreëerd wat je met de opdrachtgever wilt bespreken. Er is een contract dat getekend moet worden. Allemaal voorbeelden van last minute documenten die geprint moeten worden. En die situaties tonen aan dat een toner noodzakelijk isUiteraard geven printers meldingen dat de toner opraakt. Maar wanneer niemand een toner vervangt of bestelt dan kan er niet meer geprint worden. Ook aan de toilet rol kan je zien dat deze het einde nadert. Maar wanneer het lege rolletje bungelt in de houder en de voorganger heeft geen nieuwe rol opgehangen kan een vervelende situatie ontstaan. Een printer zonder toner is een bedreiging voor de afgesproken deadline, of kan je customer experience negatief beïnvloeden en of zorgt dat je factuur een dag later wordt verzonden en dus ook later gaat worden betaald. Een printer zonder toner kan direct of indirect invloed hebben op het resultaat van de onderneming. En daarom is een toner noodzakelijk.

Is een toner noodzakelijk?  Voorkom de pijn met Managed Print Services!

Als je de hele dag druk bent met je core business dan kan het bestellen van een toner of het managen van de voorraad er al snel bij inschieten. Daarom is het verstandig om het managen van je voorraad te outsourcen aan een specialist. Een managed print services specialist. Die beheert op afstand jouw printer en of printerpark. En zorgt er voor dat je nooit zonder toner komt te zitten. 

Wil je meer weten over managed print services? Bel ons dan via 085-0645459 of doe de gratis printerscan. www.printerscan.nl